Jadnici

19:57 / 15.05.2022.

Autor: HRT

Nedjelja, 29. svibnja na Drugom

Nedjelja, 29. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

U nedjelju, 29. svibnja, u 21:50 na Drugom programu slijedi četvrti nastavak dramske serije Jadnici. Riječ je o adaptaciji remek-djela Victora Hugoa, djela koje dojmljivim intenzitetom i suvremenim odjekom istražuje borbe i trijumfe niže klase te potragu za boljim životom. 

Godine 1832. Cosette počinje preispitivati svoj pritajeni život u samostanu. Ona i Valjean odluče otići i započeti iznova u Parizu, iako je Valjean zabrinut da bi to moglo biti opasno. Javert se uspeo u hijerarhiji pariške policije, ali ne može naći zadovoljstvo znajući da je Valjean još slobodan. Marius Pontmercy, danas mladi student prava, suočava se s djedom nakon što sazna istinu o svom pokojnom ocu i revolucionarnim idealima za koje se borio pod Napoleonom.

Nedjelja, 29. svibnja na Drugom

Nedjelja, 29. svibnja na Drugom

Foto: Jadnici / serija

Smještaj nalazi u prljavom stanu u Parizu, gdje su mu susjedi siromašna i nasilna obitelj. Njihova najstarija kći Eponine zavoli Mariusa. Cosette se i dalje osjeća zatvorena u svom novom domu, ali kad privuče Mariusov pogled tijekom šetnje s Valjeanom, učini joj se da nov život možda tek počinje. Valjean je uznemiren kad vidi kako Cosette izrasta u mladu ženu.

Njegova zabrinutost preraste u bijes kad Cosette razgovara s Mariusom i time potencijalno sve ugrozi. Thénardieri su prisiljeni započeti nov život i kuju osvetu protiv starog neprijatelja. Javert je sve bliži tomu da ponovno uhvati Valjeana.

U seriji LES MISÉRABLES glume Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins, Adeel Akhtar, Josh O'Connor, Ellie Bamber, Erin Kellyman, Olivia Colman... Adaptaciju potpisuje Andrew Davies, a režiju Tom Shankland

Produkcija: Lookout Point i BBC Studios za BBC u koprodukciji s Masterpieceom  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!