Jamestown

22.03.2023.

13:57

Autor: HRT

Od srijede, 5. travnja, u 21:05 na Trećem programu HTV-a prikazujemo treću sezonu dramske serije Jamestown. Jamestown cvate i Virginia engleskim naseljenicima obećava bogatstvo i slobodu. Jocelynin spaljeni usjev ponovno je narastao, ali stare zavade ostaju. Ona planira osvetu, ali Yeardley se ne da izbaciti bez borbe. Zarada u koloniji privuče pozornost engleskog kralja i kad se u naselju pojavi tajnoviti muškarac, mnogi pokušaju sakriti tragove svojih indiskrecija iz prošlosti. Između sukoba rađa se i ljubav pa se čak i Jocelyn ukaže budućnost koju nije ni sanjala.   

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Foto: Jamestown / 3. sezona serije

Maria, Pedro i ostali Angolci bore se za svoje mjesto u koloniji, ali više ne mogu nijekati tiraniju pod kojom žive i užasnu realnost svoje budućnosti. Braća Sharrow stvorila su čvrste veze s domorocima; Henry je pripadnicu plemena Pamunkey uzeo za ženu, a Silas živi s Indijancima. Njegovo prijateljstvo s ratnikom Chacrowom dolazi na kušnju, a on se nađe u središtu najžešćeg sraza Engleza i domorodaca. Ti sukobi najavljuju novo poglavlje u povijesti Virginije koje će obilježiti Novi svijet za sljedećih nekoliko stoljeća.  

Galerija
Srijeda, 5. travnja na Trećem  , Foto: Jamestown /3. sezona serije
Srijeda, 5. travnja na Trećem  , Foto: Jamestown /3. sezona serije

U prvom nastavku, nakon požara na plantaži Jocelyn se vrati poriv za napredovanjem. Prognani Silas saživio se s Pamunkeyima, što natjera Alice da donese bolnu odluku. Yeardley na okrutan način dokaže da neće tolerirati nelojalnost.

U seriji glume Naomi Battrick, Jason Flemyng, Ben Batt, Max Beesley, Niamh Walsh, Abiola Ogunbiyi, Stuart Martin, Kalani Queypo, Raoul Trujillo.

Produkcija: Carnival Film & Television i Sky1

Seriju je odabrala Martina Rajšek.  

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Srijeda, 5. travnja na Trećem

Foto: Jamestown / 3. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!