Karen Pirie

23.03.2023.

09:37

Autor: HRT

Ova nova drama o starome slučaju televizijskoj publici predstavlja Karen Pirie, poznatu istražiteljicu autorice krimića Val McDermid. Hvaljen niz romana slavne autorice Emer Kenny prilagodila je u dramsku seriju o Karen Pirie, suvremenoj i sjajnoj mladoj škotskoj istražiteljici, brzoj na jeziku i s neutaživom željom za istinom. 

Petak, 7. travnja na Drugom

Petak, 7. travnja na Drugom

Foto: Karen Pirie / serija

U ovoj prvoj priči po prvome romanu o Karen Pirie, Daleki odjek, tek promaknuta Karen dobiva zadatak ponovno otvoriti istragu ubojstva koje je tema kontroverznog podcasta o stvarnim zločinima. Kada 1996. tinejdžericu Rosie Duff pronađu brutalno ubijenu na crkvenom groblju u St Andrewsu, sumnja pada na trojicu studenata koji su pronašli tijelo. Ali budući da nema forenzičkih dokaza, nitko nije optužen i istraga ne uspijeva. Dvadeset pet godina poslije netko je spreman riskirati sve da tajne toga slučaja ostanu skrivene. Može li Karen otkriti što se Rosie dogodilo te kobne noći? 

Petak, 7. travnja na Drugom

Petak, 7. travnja na Drugom

Foto: Karen Pirie / serija

U prvom nastavku, koji slijedi 7. travnja u 22:50 na Drugom u sklopu Krimi petka, godina je 1996., a radnja se događa u St Andrewsu. Trojica pijanih studenata nabasaju na tijelo mlade žene, napadnute i ostavljene da umre na groblju kod katedrale. Jedini su sumnjivci trojica studenata umrljani njezinom krvlju. Dvadeset pet godina poslije Rosieno ubojstvo postalo je tema provokativnog podcasta o istinitim zločinima i detektivku Karen Pirie neočekivano postavljaju za voditeljicu revizije istrage.

U seriji koju je za televiziju kreirala i napisala Emer Kenny glume Lauren Lyle (Karen Pirie), Chris Jenks, Zach Wyatt, Emer Kenny, Steve John Shepherd, Rakhee Thakrar, Ariyon Bakare. Režiju potpisuje Gareth Bryn.

Seriju je odabrala Martina Rajšek.

Galerija
Petak, 7. travnja na Drugom , Foto: Karen Pirie/serija
Petak, 7. travnja na Drugom  , Foto: Karen Pirie/serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!