14:38 / 14.10.2021.

Autor: HRT

Korijeni

Nedjelja, 24. listopada na Drugom

Nedjelja, 24. listopada na Drugom

Foto: Korijeni / serija

Američku mini-seriju Korijeni, snimljenu 2016. godine, prikazujemo od nedjelje 24. listopada u 21:55 na Drugom.  Serija Korijeni obrada je istoimene mini-serije iz 1977., snimljene prema romanu Alexa Haleya iz 1976. "Korijeni" ("Roots: The Saga of an American Family"). Ovo je prikaz povijest Afrikanca koji je prodan u roblje i odveden u Ameriku te njegovih potomaka. 

Kunta Kinte (Malachi Kirby) ratnik je plemena Mandinka iz Juffurea u Gambiji, u zapadnoj Africi , 1760-ih. Njegova je obitelj odana kralju te se opire Europljanima. No zbog toga je obitelj Kinte podložna osveti suparničke obitelji Koro koja Englezima u zamjenu za oružje prodaje afričke robove.

Kuntu su jednoga dana odveli u džunglu kako bi s ostalim mladićima naučio kako biti ratnik. Ondje se sastane sa svojom dragom Jinnom. No okruže ih Koroi koji žele tražiti otkupninu za Kuntu. Međutim, Kunta bježi i pri tome ubije jednog člana obitelji Koro. Koroi ga svladaju i odluče prodati Englezima...

Serija je nominirana za: Primetime Emmy Awards (2016.), Black Reel Awards (2017.), British Society of Cinematographers (2017.), Critics Choice Television Awards (2016.) itd.

U seriji glume Stars Malachi Kirby, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Emayatzy Corinealdi, Regé-Jean Page, Anna Paquin, Jonathan Rhys Meyers, Anika Noni Rose, T.I. , Nokuthula Ledwaba... 

Režiju potpisuju Bruce Beresford, Thomas Carter, Phillip Noyce i Mario Van Peebles

Mini-seriju ROOTS odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!