Kuharica iz Castamara

24.05.2023.

Zadnja izmjena 18:17

Autor: HRT

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolska serija snimljena prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. Četvrti nastavak serije Kuharica iz Castamara prikazujemo u četvrtak na Prvom programu u 21:10. 

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

U četvrtoj epizodi gđa Mercedes poziva mladog Carla Broschija na koncert u Castamaru. Nekoliko sati nakon nastupa pjevač ostaje bez glasa. Roberto moli Claru za pomoć. Koncert je doživio uspjeh. Posluga ga sluša iz kuhinje.

Clara otkriva da Diego postaje intiman s Eugenijom, kćeri najutjecajnijeg člana vijeća. Ljubomorna, ne obraća pozornost na Rosalíju koja je doživjela nesreću. Pokušavaju to sakriti, i Diego pukne pred gostima. Clara osjeća krivnju i prizna da pati od bolesti koja joj prijeći da izađe na otvorene prostore. U međuvremenu očajna Amelia traži način da natjera vojvodu da upadne u njezinu mrežu.

video thumb

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Četvrtak, 25. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!