Kuharica iz Castamara

29.05.2023.

Zadnja izmjena 19:12

Autor: HRT

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U utorak, 30. svibnja, u 21:20 ne propustite šesti nastavak serije Kuharica iz Castamara.

Diego i Amelia objavljuju zaruke. Gabriel se ne doima sretan. Sumnja da Enrique skriva nešto protiv njih. Kako bi proslavila zaruke, Amelia poziva Diegove prijatelje na večeru. Francisco i Alfredo odlaze u lov s Diegom. Čini se da vojvoda očajnički želi zeca. Kada ga konačno nađe, nosi ga kući kako bi ga Clara mogla skuhati po receptu koji je napisala za njega. Tijekom večere Gabriel optužuje Enriquea da je potajno otkupio Amelijine dugove, no nitko mu ne vjeruje. Večera je ispala veoma ukusna. Enrique želi čestitati kuharici. Kad se popne u kuhinju, sazna da će pogubiti njezina oca. Diego je potpisao smrtnu kaznu.  

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.  

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Utorak, 30. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!