Kuharica iz Castamara

30.05.2023.

Zadnja izmjena 20:06

Autor: HRT

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U srijedu, 31. svibnja, u 21:10 ne propustite sedmi nastavak serije Kuharica iz Castamara.  

Diego nađe Claru bez svijesti usred nevremena. Vodi je u Castamar. Ona je u vrlo tešku stanju. Vojvoda traži da je smjeste u gostinsku sobu i osobno se brine o njoj. Gđa Mercedes misli da je izgubio razum. Moli kraljicu pomoć kako bi spriječila raskid zaruka s Amelijom. No Diego se spreman odreći svega zbog kuharice koja unatoč skrbi nije bolje. Zaljubljen je u nju. Očajna Amelia govori "istinu" gđi Mercedes. Majka vojvotkinja ne dopušta da Diegovo kopile postane nasljednik Castamara.

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.  

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Srijeda, 31. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!