Kuharica iz Castamara

31.05.2023.

19:44

Autor: HRT

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U četvrtak, 1. lipnja, u 21:10 ne propustite osmi nastavak serije Kuharica iz Castamara.  

video thumb

Diego traži Claru. Elquiza mu javlja da se djevojka vratila u kuhinju. Majordom pokazuje svome gospodaru pismo u kojem se najavljuje da će Armando Belmonte, Clarin otac, biti pogubljen za dva dana. Clara ga optužuje da je on taj koji je potpisao tu smrtnu kaznu. Diego nije znao da je to njezin otac, ali će učiniti sve da zamoli kralja za njegovo pomilovanje. Piše kralju pismo. Međutim, kralj nije voljan pristati na pomilovanje jer narod zahtijeva pravdu nakon smrti pukovnika Quintanille. Amelia nagovara gđu Mercedes da otpusti Claru. Ako ona ostane u palači, njezino vjenčanje s Diegom je u opasnosti. Gđa Mercedes je umiruje izjavom da je njezin sin čovjek koji drži do dane riječi. Amelia počinje komplicirati Clarin život prohtjevima i promjenama odluka u vezi s jelima. Govori joj da se nalazi pred Diegovom budućom ženom i vojvotkinjom od Castamara. Na dvoru organiziraju feštu kopuna u kojoj se pomiluje kopun koji pobijedi u utrci do ulaza u kuhinju.  

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.  

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Četvrtak, 1. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!