Kuharica iz Castamara

06.06.2023.

21:30

Autor: HRT

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U srijedu, 7. lipnja, u 21:10 ne propustite 11. nastavak serije Kuharica iz Castamara. 

video thumb

Hernaldo otkriva da je Diego zatočio Adelu, njegovu kćer. Ako je želi ponovno vidjeti, morat će mu pomoći. Ali on je odan markizu i kaže mu istinu. Enrique je siguran da vojvoda nikada ne bi naudio djevojci. Kada Sol Montijos dobije što je zaslužila, otići će po djevojku. No Diego otkriva Enriqueove planove i vrši pritisak na Hernalda koji nema izbora nego da ga izda. Diego ga izaziva na dvoboj do smrti. Clara sazna za to. Boji se za Diegov život i odlazi, unatoč agorafobiji, odlučna da spriječi dvoboj. No dolazi prekasno. Kod kuće Amelia se brine o Gabrielu. Zaljubili su se jedno u drugo. 

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.  

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Srijeda, 7. lipnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!