Leteći cirkus Montyja Pythona

12.09.2022.

08:23

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Trećem

Nedjelja, 25. rujna na Trećem

Foto: Leteći cirkus Montyja Pythona / serija

U nedjelju, 25. rujna na Trećem programu u 21 sat pogledajte posljednju, trinaestu epizodu humoristične serije Leteći cirkus Montyja Pythona. Izvorna nadrealistična skeč-komedija najbolje prikazuje talente skupine Monty Python s Grahamom Chapmanom, Johnom Cleeseom, Terryjem Gilliamom, Ericom Idleom, Terryjem Jonesom i Michaelom Palinom u glavnim ulogama.

Kao jedna od najoriginalnijih i najmaštovitijih humorističnih emisija u povijesti britanske televizije serija — prvi put prikazivana na BBC-ju od 1969. do 1974. g. — odbacila je sva pravila tradicionalne skeč-komedije.

Usto, nije rabila komične poente te je prigrlila inovativni pristup struje svijesti (potpomognut Gilliamovom animacijom) pomicavši granice prihvatljivoga, i stilski i sadržajno.

Serija je puna antologijskih skečeva poput Mrtva papagaja, Drvosječine pjesme, Ministarstva šašavog hoda, Španjolske inkvizicije i Prodavaonice sira.

Seriju Monty Python's Flying Circus odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!