Maigret

11.11.2021.

08:55

Autor: HRT

Petak, 26. studenoga na Drugom

Petak, 26. studenoga na Drugom

Foto: Maigret / serija

U petak, 26. studenoga na Drugom programu u 21 sat ne propustite 1. epizodu druge sezone serije Maigret. Međunarodna filmska zvijezda Rowan Atkinson glumi legendarnog francuskog detektiva Julesa Maigreta. Vraćamo se na ratom oštećene ulice Pariza 50-ih godina prošlog stoljeća gdje nas čekaju još dvije napete kriminalističke priče snimljene prema bestselerima majstora detektivskog romana Georgesa Simenona.

video thumb

U epizodi "Night at the Crossroads" Maigret satima ispituje osumnjičenog ubojicu Carla Andersena. Ali unatoč njegovim najboljim naporima, Andersen inzistira na tome da je nevin. Zašto je onda trgovac dijamantima pronađen na njegovu posjedu, u njegovu automobilu, ubijen njegovim pištoljem? I zašto su on i njegova tajanstvena sestra Else pokušali pobjeći?

U epizodi "Maigret in Montmartre" Arlette, striptizeta u jednom od otrcanih noćnih klubova u toj četvrti, prijavljuje razgovor o ubojstvu koji je slučajno čula. Ali njezino izvješće shvatit će se ozbiljno tek kad i samu Arlette pronađu zadavljenu. Tko je bila Arlette, zašto je ubijena i tko je sljedeći?

Ovi filmovi odlikuju se sjajnom režijom i izvrsnom glumačkom postavom, a na ekrane nam donose još dva bestselera Georgesa Simenona.

1. epizoda: Istraga o ubojstvu trgovca dijamantima iz Antwerpena upućuje na jednog čovjeka - Carla Andersena, danskog državljanina koji živi u predgrađu Pariza. No, unatoč svim dokazima Maigret ga pušta, što silno uznemiri starog prijatelja i kolegu inspektora Grandjeana.

Zašto je truplo trgovca dijamantima pronađeno u njegovoj izoliranoj vili? Zašto je njegova sestra uvijek zatvorena u svojoj sobi? I zašto svi u tom susjedstvu nešto skrivaju?

U glavnim su ulogama Rowan Atkinson (Maigret), Shaun Dingwall (Janvier), Lucy Cohu (gđa Maigret), Kevin McNally (inspektor Grandjean), Tom Wlaschiha (Carl Anderson), Mia Jexen (Else Anderson).

Scenarij Stewart Harcourt, Guy Andrews, režija Thaddeus O'Sullivan, Sarah Harding.

Produkcija: Maigret Productions / Fragile Films za ITV

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!