McDonald i Dodds

27.01.2023.

Zadnja izmjena 20:24

Autor: HRT

Serija prati policijski dvojac, ambicioznu višu inspektoricu McDonald koja je došla iz londonske policije i tihog narednika Doddsa nedavno oslobođenog dugotrajne službe u uredu, koji su stvorili uspješno partnerstvo u rješavanju zločina. U sklopu Krimi petka, 3. veljače na Drugom programu u 20:15, slijedi treći i posljednji nastavak treće sezone kriminalističke serije McDonald i Dodds.

U zoru na Dan mrtvih u plitkom grobu na livadi blizu Glastonburyja nađu truplo bogatog biznismena iz Batha. Glavni sumnjivac McDonaldice i Doddsa lokalni je umjetnik i reformirani plaćeni ubojica Hector Ingham. No dva dana poslije i Hectora netko ubije. Čini se da ubojstva povezuje samo jedno, a to je narednik Dodds, čije se ime pojavljuje na dokumentima i usnama očevidaca.

Istragu dodatno zakomplicira tajanstveni Martin Silver, informatičarski savjetnik koji tvrdi da komunicira s mrtvima i lijepo zarađuje na seansama. Kad se obistini Silverova najava trećeg ubojstva, pritisak na detektivski duo dodatno raste pa se Dodds mora poslužiti najmoćnijim oruđem koje mu je na raspolaganju, svojim mozgom, kako bi riješio tu zagonetku.

Petak, 3. veljače na Drugom

Petak, 3. veljače na Drugom

Foto: McDonald i Dodds / 3. sezona serije

Autor je Robert Murphy, a u seriji glume Jason Watkins, Talia Gouveia, James Murray, Jack Riddiford i Lily Sacofskyi.

Scenarij potpisuje Rob Drummond.

Seriju McDonald and Dodds 3 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!