Medici: Veličanstveni

19.07.2022.

Zadnja izmjena 09:14

Autor: HRT

Ponedjeljak, 1. kolovoza na Trećem

Ponedjeljak, 1. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U ponedjeljak, 1. kolovoza, na Trećem programu u 22 sata prikazujemo drugu epizodu druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. 

Nakon što je ocu morao otkriti da je preuzeo ulogu glave obitelji, Lorenzo i njegova majka Lucrezia odlaze u Rim i traže financijsku potporu pape. Obitelj Pazzi saznala je za njihov plan te je odmah stupila u kontakt sa svojim rođakom Francescom Salviatijem, članom Rimske kurije. Žele da lobira protiv Medicija. Za to vrijeme u Firenci Giuliano i njegov prijatelj Botticelli upoznaju predivnu Simonettu Vespucci. Botticelli je našao svoju novu muzu, a Giuliano novu ljubav. 

video thumb

Lucrezia je napetu situaciju u Rimu riješila tako da je ugovorila brak između Lorenza i pobožne Clarice Orsini, nećakinje moćnoga kardinala. Unatoč tomu što je u dugoj vezi s prelijepom, ali udanom Lucrezijom Donati, Lorenzo pristaje na brak. Papa sada mora pomoći obitelji Medici. Kada su se vratili u Firencu, Lorenzo je pobjedu proslavio s Giulianom na gradskome turniru protiv nećaka Jacopa Pazzija, Francesca i Guglielma. No radost je kratkoga vijeka jer je umro Piero.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean i Julian Sands.

Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay. 

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Ponedjeljak, 1. kolovoza na Trećem

Ponedjeljak, 1. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!