Medici: Veličanstveni

19.07.2022.

Zadnja izmjena 10:00

Autor: HRT

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U utorak 2. kolovoza na Trećem programu u 22 sata slijedi treći nastavak druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. 

Papa je umro. Zamijenio ga je Siksto IV. Novi je papa za nadbiskupa Pise imenovao rođaka Pazzijevih, Salviatija. Lorenzo štiti svoje interese i sve se više poslovno povezuje sa Sforzama. Želi spriječiti Salviatija da uđe u Pisu. Jacopo će iskoristiti skandalozni bijeg svog nećaka Guglielma s Lorenzovom sestrom Biancom kako bi potkopao sinjorijin blagoslov saveza s Milanom koji su predložili Medici. Lorenzo riskira sve za sestrinu sreću te traži da Jacopo ozakoni brak između Guglielma i Biance. 

video thumb

Lorenzo će zauzvrat prihvatiti Salviatijevo imenovanje. Jacopo pristaje jer je siguran da će uspjeti poništiti novi sporazum s Milanom. Međutim, situacija se neće odvijati kako je očekivao. Giuliano je za to vrijeme zabavljen udvaranjem Simonetti, čega nije svjestan njezin muž. Clarice otkriva vezu između Lorenza i Lucrezije Donati.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean i Julian Sands

Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!