Medici: Veličanstveni

14.03.2023.

21:23

Autor: HRT

Srijeda, 15. ožujka na Trećem

Srijeda, 15. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Na Trećem programu u večernjem terminu emitiramo drugu sezonu povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. U srijedu,15. ožujka na rasporedu je četvrta epizoda serije.

video thumb

Situacija u Firenci je napeta nakon što su u Volterri otkrili nalazište alauna, dragocjenoga minerala koji je važan za poslovanje. Lorenzo se dogovorio sa svojim prijateljem iz Volterre Stefanom Maffeijem kako bi zaobišao bilo kakav sukob s papom koji ima monopol na alaun.

Međutim, tajne spletke Jacopa Pazzija rezultiraju Maffeijevim ubojstvom i ratom između dvaju gradova. Iako je Lorenzo dao sve od sebe da izbjegne otvoreni sukob, sinjorija je pozvala vojsku i napala Volterru. Lorenzo je shrvan krivnjom zbog pokolja, no uskoro će u Clarice otkriti novog saveznika.

Unatoč tomu što ju je izdao, Clarice ga podupire i radi na tome da ugovori brak između Francesca Pazzija i venecijske plemkinje. Tako će Firenca sklopiti savez s Venecijom, a Lorenzo će osigurati Francescovo prijateljstvo. Lorenzovo divljenje koje osjeća prema svojoj ženi polako se pretvara u ljubav.

Srijeda, 15. ožujka na Trećem

Srijeda, 15. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands.

Režiju potpisuju Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!