Medici: Veličanstveni

28.07.2022.

16:03

Autor: HRT

Srijeda, 3. kolovoza na Trećem

Srijeda, 3. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U srijedu 3. kolovoza na Trećem programu u 22:30 slijedi četvrta epizoda druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni.

Situacija u Firenci je napeta nakon što su u Volterri otkrili nalazište alauna, dragocjenoga minerala koji je važan za poslovanje. Lorenzo se dogovorio sa svojim prijateljem iz Volterre Stefanom Maffeijem kako bi zaobišao bilo kakav sukob s papom koji ima monopol na alaun. 

Srijeda, 3. kolovoza na Trećem

Srijeda, 3. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Međutim, tajne spletke Jacopa Pazzija rezultiraju Maffeijevim ubojstvom i ratom između dvaju gradova. Iako je Lorenzo dao sve od sebe da izbjegne otvoreni sukob, sinjorija je pozvala vojsku i napala Volterru. Lorenzo je shrvan krivnjom zbog pokolja, no uskoro će u Clarice otkriti novog saveznika.

Unatoč tomu što ju je izdao, Clarice ga podupire i radi na tome da ugovori brak između Francesca Pazzija i venecijske plemkinje. Tako će Firenca sklopiti savez s Venecijom, a Lorenzo će osigurati Francescovo prijateljstvo. Lorenzovo divljenje koje osjeća prema svojoj ženi polako se pretvara u ljubav.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean i Julian Sands

Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!