Medici: Veličanstveni

16.03.2023.

21:29

Autor: HRT

Petak, 17. ožujka na Trećem

Petak, 17. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Na Trećem programu u večernjem terminu emitiramo drugu sezonu povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Godina je 1470., a na čelu obitelji su Piero i Lucrezia. Obitelj Medici konsolidirala je svoju moć, no pokušaj atentata na Piera otkrio je da je banka godinama loše vođena. U petak, 17. ožujka u 21:05 prikazujemo, posljednju, osmu epizodu. 

video thumb

Lorenzo shvaća da je dugo priželjkivan savez s Venecijom i Milanom u opasnosti. Pazziji su iskoristili trenutak slabosti Medicija te su izazvali pobunu o obližnjem gradu Città di Castello. Giuliano je shrvan jer Simonetta ne želi nastaviti njihovu vezu.

Nitko ne zna da je teško bolesna. Odlazi u grad kako bi pokušao ugušiti pobunu. Situacija se pogorša nakon što papa objavi rat tom gradu. Jacopo Pazzi najavio je kandidaturu za novog gonfalonijera Firence. Borba za glasove između Medicija i Pazzija postaje nasilna.

No, zahvaljujući Clarice, kandidat Medicija uspio je postati gonfalonijerom. Odlučan u namjeri da pod svaku cijenu izbjegne novi pokolj, Lorenzo uspijeva prekinuti opsadu Città di Castella.

Ratificira savez sa Sforzom i Venecijom. Kad se čini da je najgore prošlo, Sforzu ubijaju u atentatu, a Simonetta umire u Giulianovu naručju.

Petak, 17. ožujka na Trećem

Petak, 17. ožujka na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands.

Režiju potpisuju Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!