Medici: Veličanstveni

31.07.2022.

14:35

Autor: HRT

Petak, 5. kolovoza na Trećem

Petak, 5. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U petak 5. kolovoza na Trećem u 22:05 slijedi  šesta epizoda druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. 

Lorenzo shvaća da je dugo priželjkivan savez s Venecijom i Milanom u opasnosti. Pazziji su iskoristili trenutak slabosti Medicija te su izazvali pobunu o obližnjem gradu Città di Castello. Giuliano je shrvan jer Simonetta ne želi nastaviti njihovu vezu. Nitko ne zna da je teško bolesna. Odlazi u grad kako bi pokušao ugušiti pobunu. Situacija se pogorša nakon što papa objavi rat tom gradu. 

Petak, 5. kolovoza na Trećem

Petak, 5. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Jacopo Pazzi najavio je kandidaturu za novog gonfalonijera Firence. Borba za glasove između Medicija i Pazzija postaje nasilna. No, zahvaljujući Clarice, kandidat Medicija uspio je postati gonfalonijerom. Odlučan u namjeri da pod svaku cijenu izbjegne novi pokolj, Lorenzo uspijeva prekinuti opsadu Città di Castella. Ratificira savez sa Sforzom i Venecijom. Kad se čini da je najgore prošlo, Sforzu ubijaju u atentatu, a Simonetta umire u Giulianovu naručju.

U seriji glume Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands. Redatelji su Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Seriju MEDICI: MASTERS OF FLORENCE - THE MAGNIFICENT 2 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!