Medici: Veličanstveni

07.08.2022.

15:00

Autor: HRT

Utorak, 9. kolovoza na Trećem

Utorak, 9. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

U utorak 9. kolovoza na Trećem u 22 sata prikazujemo osmu, i posljednju epizodu druge sezone dramske serije Medici: Veličanstveni.

Napad u katedrali nevjerojatno je krvav. Giuliana su izboli nasmrt, a Lorenzo je teško ranjen. Uspio se zabarikadirati u sakristiju, zajedno s Clarice i svojom majkom Lucrezijom. Okupirana je i Stara palača, a Jacopo je proglasio novu republiku. Međutim, kada mnoštvo vidi da je Lorenzo još živ, okrene se protiv Pazzija što rezultira kaosom na ulicama.

Utorak, 9. kolovoza na Trećem

Utorak, 9. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Salviatija, Francesca i Jacopa objesili su s prozora palače, a narod uništava sve grbove obitelji Pazzi. Lorenzo je izvan sebe od tuge. No Botticelli i Clarice vratili su mu vjeru u ljubav i milosrđe. Zahvaljujući njihovoj intervenciji, odlučio je da će samo prognati, a ne i ubiti Guglielma za kojega sumnja da je znao za urotu. Narod kliče Lorenzu i proglašava ga veličanstvenim. Botticelli počinje rad na novoj slici "Proljeće". No sada se papa sprema na otvoreni rat.

U glavnim su ulogama Daniel Sharman, Bradley James, Sarah Parish, Alessandra Mastronardi, Synnøve Karslen, Francesco Montanari, Sean Bean, Julian Sands.

Režiju potpisuju Jon Cassar, Jan Michelini i Christian Duguay.

Odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!