Millennium

27.05.2023.

12:08

Autor: HRT

Millennium je švedska šestodijelna miniserija nastala kao proširenje filmske adaptacije istoimene trilogije književnika Stiega Larssona iz 2009. U glavnim ulogama su Noomi Rapace i Michael Nyqvist. Posljednji nastavak popularne serije prikazujemo 2. lipnja u 23 sata, u sklopu Krimi petka na Drugom.

Policija je odavno zatvorila istragu nestanka Harriet Vanger otprije 40 godina, no u klanu Vangerovih netko je ne može zaboraviti: njezin stric Henrik. Da bi rasvijetlio okolnosti vjerojatnog ubojstva, za koje sumnjiči nekog od članova svoje obitelji, odlučuje angažirati Mikaela Blomkvista, istraživačkog novinara osuđenog zbog klevete.

Petak, 2. lipnja na Drugom

Petak, 2. lipnja na Drugom

Foto: Millenium / serija

U posljednjoj epizodi Lisbeth najprije mora pobjeći s odjela intenzivne njege i sprati ljagu optužbi za ubojstva, koja joj vise nad glavom. Da bi u tome uspjela, Lisbeth treba pomoć novinara Mikaela Blomkvista. On piše skandalozan članak koji će potresti švedsku vladu, tajnu službu i cijelu državu do temelja. Lisbeth Salander napokon dobiva priliku ostaviti prošlost iza sebe. Hoće li pravda i istina naposljetku prevladati? 

Petak, 2. lipnja na Drugom

Petak, 2. lipnja na Drugom

Foto: Millenium / serija

U seriji uz Noomi Rapace i Michaela Nyqvista glume i Lena Endre, Annika Hallin, Peter Andersson, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Micke Spreitz, Anders Ahlbom.

Režiju potpisuju Niels Arden Oplev i Daniel Alfredson. Seriju je odabrala Vesna Karuza Podgorelec.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!