Mrkomir I.: Mrkomir i zmaj

03.06.2023.

12:01

Autor: HRT

Provjerena autorska i izvođačka ekipa na čelu sa Snježanom Tribuson, Igorom Šeregijem, Aldom Tardozzijem, Goranom Kulenovićem, Draženom Žarkovićem te glumcima Goranom Navojcem, Ecijom Ojdanić, Ozrenom Grabarićem i mnogim drugima, povest će nas na putovanje kroz političke i ine hrvatske srednjovjekovne intrige. Jesu li pohlepa, korupcija, političke smicalice i varke, borba za prevlast, ljubomora, licemjerje nestali tijekom vjekova ili su samo promijenili predznak? Nakon što pogledate nove epizode humorisitične serije Mrkomir I., prosudite sami!  

U 19. nastavku koji je na rasporedu u petak, 9. lipnja, na Prvom programu u 20:15, Mrkomiru kmetovi opet ne daju mira. Stalno se nešto bune. Ovoga puta traže da se Mrkomir obračuna sa zmajem koji im krade janjad. Mrkomir ni sam nije siguran nedostaje li u Kneževini janjadi jer ih on previše pojede ili je stvarno u pitanju zmaj. U svakom slučaju, mora se smisliti neki plan kako bi Mrkomir kao veliki knez narod spasio od zmaja...

Uz Gorana Navojca, Ozrena Grabarića, Eciju Ojdanić i Roka Sikavicu u seriji glume Paško Vukasović, Mirna Mihelčić i mnogi drugi. Scenarist i redatelj epizode je Igor Šeregi, a urednica Jasmina Božinovska Živalj.

Produkcija: Interfilm 

U videoteci multimedijske platforme HRTi dostupne su emitirane epizode druge sezone kao i cijela prva sezona humoristične serije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!