Mrtvozornica

12.05.2022.

08:36

Autor: HRT

Petak, 27. svibnja na Drugom

Petak, 27. svibnja na Drugom

Foto: Mrtvozornica / serija

U petak, 27. svibnja na Drugom programu u 20:05 prikazujemo drugu epizodu prve sezone serije Mrtvozornica.

Negdje uz južnu obalu Devona pogrebnik Joseph obavlja morski pogreb: nadgleda spuštanje lijesa u more. Bliže obali, Clint, službenik iz ureda mrtvozornika, daska na valovima i pritom uoči na plaži neprepoznatljivo i napuhano tijelo. 

Mrtvozornica Jane Kennedy saziva izvanredni sastanak s Udrugom pogrebnika, budući da je ovo već treće tijelo koje je more izbacilo u mjesec dana. Za to vrijeme Davey uzima iskaz Dore koja nije vidjela svojeg dečka, sitnog kriminalca Kevina Burtona, već više od tjedan dana otkako je otišao jedriti.

video thumb

Jane i Davey odlaze u kockarnicu gdje je Burton radio i sastaju se s vlasnikom Harveyem koji im nehotice otkriva da mu je Burton ukrao nešto novca prije nego što je nestao. Davey je uvjeren da je more na plažu izbacilo Burtona, no Jane instinkt govori da je riječ o još jednom loše obavljenom morskom pogrebu.

Da stvar učini još zanimljivijom, Davey se kladi s Jane u večeru. Sad su oboje čvrsti u namjeri da dokažu da je ono drugo u krivu.

Petak, 27. svibnja na Drugom

Petak, 27. svibnja na Drugom

Foto: Mrtvozornica / serija

Uloge tumače Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye, Oliver Gomm.

Iz produkcije BBC-a odabrala Martina Rajšek.

Autorica je Sally Abbott.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!