08:45 / 27.09.2021.

Autor: HRT

Mrtvozornica

Četvrtak, 30. rujna na Prvom

Četvrtak, 30. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

U četvrtak 30. rujna u 15:55 na Prvom programu prikazujemo deveti nastavak serije Mrtvozornica. 

Kad direktorica tvornice sladoleda Rose pronađe vlasnika Roberta smrznutog u jednoj od hladnjača, Jane i Davey su pozvani da istraže slučaj. Rose uporno tvrdi da se Robert ne bi ubio zato što je bio u postupku prodaje tvornice jer je namjeravao u mirovinu.

Davey ispituje Robertovu novu, mladu i zanosnu ženu Christine u njezinu veličanstvenom domu uz obalu. Muči ga što nije spomenula da je prethodnu noć bila u tvornici. 

Četvrtak, 30. rujna na Prvom

Četvrtak, 30. rujna na Prvom

Foto: Mrtvozornica / serija

Christine to pripisuje šoku i usmjerava Daveyja na Robertova sina Andrewa koji je još jučer rekao ocu da crkne jer mu je ovaj prestao davati džeparac. Davey je oduševljen Christinom, no Jane je i dalje sumnjičava.

Kad obdukcija otkrije da je Robert bio pod utjecajem sedativa prije smrti, Davey se usredotočuje na Andrewa kao glavnog osumnjičenog. No Jane saznaje od Rose da su oba prijašnja Christineina muža umrla u sumnjivim okolnostima. Je li Jane naišla na crnu udovicu?

Naslovne uloge tumače Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye i Oliver Gomm.

Autorica je Sally Abbott.

Iz produkcije BBC-a odabrala Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!