Naša djevojka

19.09.2023.

21:46

Autor: HRT

Ovo je priča o Molly Dawes, djevojci iz istočnoga Londona, i njezinom emotivnom ispitu zrelosti kao mlade bolničarke Britanske vojske na posljednjem zadatku u Afganistan. Posljednji, sedmi nastavak prve sezone britanske serije Naša djevojka prikazujemo u srijedu, 20. rujna na Prvom programu u 21:10.

Srijeda, 20. rujna na Prvom

Srijeda, 20. rujna na Prvom

Foto: Naša djevojka / serija

Molly Dawes vatrena je djevojka iz radničke klase koja ima mnogo prijatelja, dečka probisvijeta i malo nade za svijetlu budućnost. Nakon što njezin nezaposleni otac upadne u sumnjiv posao koji prijeti Mollynoj sigurnosti, ona se napije kao zemlja. 

Tražeći svrhu u životu, odluči prijaviti se u Britansku vojsku. U početku ne može slijediti ni jednu zapovijed razvodnika Geddingsa, ali uskoro shvati koliko je disciplina oslobađajuća. Pridruži se Bolničkom korpusu i odlazi na obuku.

Silno je uzbuđena kad je priključe jednom od posljednjih bataljuna koje će poslati u Afganistan. Ali ne odvije se sve onako kako je očekivala.

Iako krši zapovijedi kako bi se dokazala kao bolničarka, stječe ljubav i povjerenje svojih kolega te poštovanje zapovjednika, satnika Jamesa.

Srijeda, 20. rujna na Prvom

Srijeda, 20. rujna na Prvom

Foto: Naša djevojka / serija

U sedmoj epizodi Molly se vraća kući iz Afganistana kako bi sredila život i pokušala stvoriti novi dom s muškarcem svojih snova. No iznenadni preokret vodi Molly do udaljene zemlje u kojoj je očekuju nove pustolovine.

U seriji Our Girl 1 glume Lacey Turner (Molly Dawes), Ben Aldridge (satnik Charles James), Matthew McNulty, Sean Gallagher, Kerry Godliman, Katherine Pearce.

Autor je Tony Grounds, a odabrala Martina Rajšek. 

Prva sezona serije Naša djevojka dostupna je na platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!