12:03 / 01.10.2021.

Autor: HRT

Naše malo misto: Ko je više da?

Subota, 16. listopada na Prvom

Subota, 16. listopada na Prvom

Foto: Naše malo misto / serija

U subotu, 16. listopada, u sklopu ciklusa Hrvatski klasici, u 18 sati na Prvom programu pogledajte četvrti nastavak dramske serije Naše malo misto, za koju je scenarij napisao splitski novinar, publicist i humorist Miljenko Smoje, a redatelj je bio Daniel Marušić.

Što se zbivalo s mještanima našeg malog mista i njegovim glavnim junacima za vrijeme Drugog svjetskog rata, koji je stigao i u naše krajeve, saznat ćemo u ovoj epizodi - jedinoj koja je posvećena ratnim zbivanjima. Većina ih je otišla u partizane.

Tamo su Roko i Anđa Vlajina, a naravno i Brico i Postolar, koji su komandant i komesar. Ostali im pomažu u ilegalnom radu. Spretni Roko veza je između onih u brdima i u mjestu. Uskoro im se pridružuje i dotur Luiđi koji liječi ranjenike, a pomaže im i Anđa kao priučena bolničarka.

Nakon kapitulacije Italije gotovo svi oni koji nisu u partizanima odlaze u zbjeg u El Shat. Nijemci pale selo, ali uskoro stiže oslobođenje i malomještani se natječu u tome tko je više dao za narodnooslobodilačku borbu.

U seriji glume Karlo Bulić, Vladimir Medar, Zdravka Krstulović, Boris Dvornik, Milka Podrug-Kokotović, Miše Martinović, Antun Nalis, Mirko Vojković, Berislav Mundić, Mia Sasso...

Serija se nalazi i u videoteci platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!