15:12 / 15.10.2021.

Autor: HRT

Naše malo misto: Proljetni kros

Subota, 30. listopada na Prvom

Subota, 30. listopada na Prvom

Foto: Naše malo misto / serija

U ciklusu Hrvatski klasici, u subotu 30. listopada u 18:05 na Prvom programu, prikazujemo šesti nastavak antologijske dramske serije Naše malo misto, za koju je scenarij napisao splitski novinar, publicist i humorist Miljenko Smoje, a redatelj je bio Daniel Marušić.

Tog ranog proljeća 1946. godine i u malom mistu je na svečan način otvorena sezona masovne fiskulture u Dalmaciji. Svečanost koju neumorno organizira Roko započela je mimohodom svih sudionika podijeljenih u grupe po sportskim disciplinama, na čelu s mjesnom limenom glazbom. Nakon toga uslijedio je proljetni kros u kojem su svi sudjelovali, od djece do staraca, svojski se trudeći.

video thumb

U natjecanju balotara pobijedio je dotur Luiđi, na što je posebno ponosan. Sutradan po krosu dobar dio mještana trpi od posljedica pretjeranog zalaganja u utrci. Načelniku je pozlilo toliko da je umro.

U seriji glume Karlo Bulić, Vladimir Medar, Zdravka Krstulović, Boris Dvornik, Milka Podrug-Kokotović, Miše Martinović, Antun Nalis, Mirko Vojković, Berislav Mundić, Mia Sasso...


Serija se nalazi i u videoteci platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!