14:50 / 25.02.2021.

Autor: HRT

Njemačka '86

Utorak, 9. ožujka na Drugom

Utorak, 9. ožujka na Drugom

Foto: Njemačka '86 / serija

U utorak, 9. ožujka na Drugom programu u 22:30 prikazujemo seriju  Njemačka '86. Godina je 1986. i njihov se svijet raspada.Serija Deutschland 86, autora Anne Winger i Jörga Wingera, nastavlja priču o Martinu Rauchu, njegovoj teti Lenori i njihovim kolegama iz istočnonjemačke obavještajne službe HVA tri godina poslije događaja u seriji Njemačka '83.

video thumb


1. epizoda: Istočna Njemačka je bankrotirala, perestrojka je stvarnost, terorizam je preplavio Europu, sida sve više uzima maha, a borba protiv apartheida ne sustaje. Nakon što ih je Moskva napustila, vodstvu Istočne Njemačke novac očajnički treba pa svoje tajne agente šalju u eksperiment s globalnim kapitalizmom kako bi spasili socijalistički brod da ne potone.

Nakon što su ga protjerali u Afriku zbog grijehova iz 1983., Martina Raucha sada šalju natrag na teren. Mutni poslovi i opasni zadatak vode ga od Južnoafričke Republike, preko Angole, Libije, Pariza i Zapadnog Berlina natrag u Istočni Berlin gdje se mora suočiti s nemogućom odlukom.

Godina je 1986., a Lenora iz Angole vraća Martina koji je onamo protjeran radi vlastite sigurnosti, kako bi joj pomogao prilikom prodaje pošiljke zapadnonjemačkog oružja vojsci Južnoafričke Republike. Međutim, Martin sabotira prodaju generalu De Graafu nakon što dozna da će oružje biti upotrijebljeno za napad na rafineriju nafte u Angoli.

Uloge tumače Jonas Nay (Martin Rauch), Maria Schrader (Lenora Rauch), Florence Kasumba (Rose Seithathi), Sylvester Groth (Walter Schweppenstette), Sonja Gerhardt (Annett Schneider), Lavinia Wilson (Brigitte Winkelmann).

Scenaristica Anna Winger, redatelji Florian Cossen i Arne Feldhusen.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!