Obitelj Larkin

04.03.2023.

19:06

Autor: HRT

Subota, 11. ožujka na Prvom

Subota, 11. ožujka na Prvom

Foto: Obitelj Larkin / serija

U subotu na Prvom programu u poslijepodnevnom terminu prikazujemo posljednji nastavak nove adaptacije klasika The Darling Buds of May engleskog pisca H. E. Batesa koja pripovijeda o pustolovinama simpatičnih skupljača otpada, dojmljive, ekscentrične obitelji Larkin, u idiličnoj ladanjskoj atmosferi Kenta. Hrvatskim gledateljima dobro je poznata ranija adaptacija - Dražesni pupoljci svibanjski, s Davidom Jasonom, Pam Ferris i Catherine Zeta-Jones, u Britaniji premijerno prikazivana od 1991. do 1993. godine.  

Subota, 11. ožujka na Prvom

Subota, 11. ožujka na Prvom

Foto: Obitelj Larkin / serija

Radnja se zbiva 1950-ih i slijedi pustolovine kramara zlatnog srca, tate Larkina i njegove bolje polovice mame Larkin, skupa s njihovo šestoro djece, uključujući prelijepu Mariette (Sabrina Bartlett), dok uživaju u svomu idiličnom, veličanstvenom komadiću raja u Kentu. 

Tata i mama Larkin krajnje su odani jedno drugome i svojoj zajednici, a njihov život odiše obiljem, uz puno veselja i glasnoga smijeha. Uvijek je uz njih beskrajan niz preukusnih hranjivih jela, kao i poneki koktel, a obitelj Larkin uvijek spremno i rado s drugima dijeli sve što ima, unatoč činjenici da su ono što imaju katkad stekli neuobičajenim putem! Njihovu srčanost, nažalost, ne dijele uvijek i drugi članovi lokalne zajednice, pogotovo ih ne vole Normani, a selo obiluje tračevima o tati Larkin i njegovoj obitelji.  

Bilo da je riječ o državnim službenicima, snobovskim kućevlasnicima ili agresivnim urbanim građevinarima, obitelj Larkin uvijek zna kako se nositi s prijetnjama njihovom miru. No kad Cedric 'Charley' Charlton (Tok Stephen) stigne u selo ispitati njihov porezni status, izgledi za opstanak obitelji Larkin budu ugroženi. Očaran pojavom lijepe Mariette, Charley uskoro saznaje da u selu ima rivala u obličju zgodnoga i misterioznog Toma Fishera (Stephen Hagan). No Mariette ima planove koji ne uključuju muškarce... 

Subota, 11. ožujka na Prvom

Subota, 11. ožujka na Prvom

Foto: Obitelj Larkin / serija

U trećem nastavku koji je na rasporedu u subotu, 11. ožujka, na Prvom u 17:20 Larkini imaju posjetitelje koje bi radije izbjegli. Između Mariette i Charleyja je napeto, Alec Norman ponovno pribjegava starim trikovima, a otkrije se i istina o planovima Toma Fishera. Može li Primrose spasiti stvar i kamo je to Mariette nestala? 

Obitelj Larkin će učiniti gotovo sve da odvrati Mariette od odlaska u Francusku. U selo stiže glamurozna Angela Snow i smjesta kreću glasine, što dodatno raspiri tračeve koje su pokrenuli Normani...

Subota, 11. ožujka na Prvom

Subota, 11. ožujka na Prvom

Foto: Obitelj Larkin / serija

U seriji glume Bradley Walsh, Joanna Scanlan, Sabrina Bartlett, Tok Stephen, Davina Coleman, Rosie Coleman, Liam Middleton, Lydia Page, Lola Shepelev, Amelia Bullmore, Peter Davison, Francesca Wilson Waterworth...

Seriju Larkins 1 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!