Saga o Forsyteima

24.07.2022.

14:22

Autor: HRT

Četvrtak, 4. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 4. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

Drugi nastavak serije Saga o Forsyteima prikazujemo u četvrtak 4. kolovoza u 21:05 na Prvom. Dramska serija snimljena je prema poznatom romanu Johna Galsworthyja koji je izlazio u nastavcima između 1906. i 1920. Bio je najčitaniji  roman na američkim sveučilištima dvadesetih godina te je  pomogao Galsworthyju da osvoji Nobelovu nagradu za književnost 1932. godine. 

Pod maćehinim pritiskom Irene prihvati Soamesovu prosidbu pod uvjetom da će je pustiti da ode ako ne bude sretna.

Mladi Jolyon i Hélene sad žive u skromnoj kući u St John's Woodu s dvoje male djece i iz novina saznaju da je njegova supruga Frances umrla. 

Četvrtak, 4. kolovoza na Prvom

Četvrtak, 4. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

Dvije godine poslije Irene je zarobljena u braku bez ljubavi. Soames je opsjednut svojom naizgled savršenom suprugom, a ona je pronašla prijateljstvo u napuštenoj kćeri mladog Jolyona June, koju je odgojio djed, stari Jolyon. 17-godišnja June je zaručena za siromašna 26-godišnjeg arhitekta Philipa Bosinneya. 

Dok June i Soames ništa ne slute, Bosinney i Irene osjete privlačnost na prvi pogled.

Naslovne uloge tumače Damian Lewis, Corin Redgrave, Rupert Graves, Amanda Root, Gillian Kearney, Ioan Gruffudd, John Carlisle i Christian Coulson

Scenarij potpisuju Jan McVerry i Stephen Mallatratt, a režiju Christopher Menaul i David Moore.

Seriju The Forsyte Saga 1 odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!