Saga o Forsyteima

26.07.2022.

18:03

Autor: HRT

Srijeda, 10. kolovoza na Prvom

Srijeda, 10. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

U srijedu, 10. kolovoza, na Prvom programu u 21:05 ne propustite peti nastavak dramske serije Saga o Forsyteima. Serija je snimljena prema poznatom romanu Johna Galsworthyja, a bila je 2002. godine nominirana za British National Television Award u kategoriji najbolje dramske serije.     

U ovom nastavku Irene opet napusti Soamesa, ovaj put zauvijek, ponijevši samo odjeću koju ima na sebi. Ostavi vjenčani prsten. Soames živi u lažnom uvjerenju da će se vratiti i traži od domaćice da stalno stavlja svježe cvijeće u njezinu sobu. Stari Jolyon se pomiri sa sinom i kupi Robin Hill kako bi cijela obitelj živjela zajedno.

Pet godina poslije Hélène je umrla. Stari Jolyon opet čuva unuku, ovaj put mladu Holly, dok je ostatak obitelji na putovanju u inozemstvu. Jedne večeri stari Jolyon zamijeti Irene u operi i nekoliko dana poslije u parku Robin Hilla. Obnove poznanstvo i on ju pozove da daje Holly poduku iz klavira. 

Srijeda, 10. kolovoza na Prvom

Srijeda, 10. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

U seriji glume Damian Lewis, Corin Redgrave, Rupert Graves, Amanda Root, Gillian Kearney, Ioan Gruffudd, John Carlisle, Christian Coulson.

Scenaristi su Jan McVerry i Stephen Mallatratt, a redatelji Christopher Menaul i David Moore.

Dramsku seriju originalnog naslova The Forsyte Saga 1 odabrala je Martina Rajšek.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!