Saga o Forsyteima

30.07.2022.

17:17

Autor: HRT

Ponedjeljak, 8. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 8. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

U ponedjeljak 8. kolovoza na Prvom u 21:05 slijedi treći nastavak dramske serije Saga o Forsyteima, snimljene prema poznatom romanu Johna Galsworthyja. Roman koji je izlazio u nastavcima između 1906. i 1920. bio je najčitaniji roman na američkim sveučilištima dvadesetih godina i pomogao je Galsworthyju da osvoji Nobelovu nagradu za književnost 1932. godine. 

June se zabrine da se nikad neće dočekati vjenčanje jer Bosinney stalno radi na Robin Hillu, kući koju je projektirao za Soamesa. Za to vrijeme očijukanje Irene i Bosinneya postaje sve opasnije i nekoliko puta malo nedostaje da budu otkriveni.

Cijela obitelj Forsyte naslućuje da su Irene i Bosinney u vezi, osim Soamesa i June, do bala na kojem se razotkriju. Soames odluči kazniti Bosinneya jer je ukrao ljubav njegove supruge pa ga tuži jer je gradnja kuće premašila dogovoreni budžet.

Ponedjeljak, 8. kolovoza na Prvom

Ponedjeljak, 8. kolovoza na Prvom

Foto: Saga o Forsyteima / serija

Naslovne uloge tumače Damian Lewis, Corin Redgrave, Rupert Graves, Amanda Root, Gillian Kearney, Ioan Gruffudd, John Carlisle i Christian Coulson.  

Scenarij potpisuju Jan McVerry i Stephen Mallatratt, a režiju Christopher Menaul i David Moore.

Seriju The Forsyte Saga 1 odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!