Sherlock - Strašna mlada

28.11.2022.

15:17

Autor: HRT

Subota, 10. prosinca na Drugom

Subota, 10. prosinca na Drugom

Foto: Sherlock - Strašna mlada / 4. sezona serije

Serija Sherlock svjetski je televizijski fenomen. Prodana je u 240 država i teritorija te je osvojila 12 nagrada BAFTA i sedam nagrada Emmy. To je u prošlom desetljeću najuspješnija BBC-jeva dramska serija u Velikoj Britaniji, a posljednja je sezona samo u Kini pogledana više od sto milijuna puta. Četvrta sezona na rasporedu je u subotu, 10. prosinca, u sklopu Krimi matineje, u 10:35 na Drugom programu. 

video thumb

"Doktore Johne Watson, ovo je gospodin Sherlock Holmes." To nam je poznato. Ali što kad to ne bi bilo u moderno doba? Što kad bi to bilo u viktorijanskoj Ulici Baker s parnim tramvajima, fijakerima, cilindrima i redengotima? Dobro došli u Sherlocka 1895.! Nešto je uvijek isto i poznato: prijateljstvo, pustolovina i pogotovo... ubojstvo. 

U ovom nastavku Thomas Ricoletti se iznenadi kad ugleda svoju suprugu odjevenu u svoju staru vjenčanicu jer si je samo nekoliko sati prije oduzela život. Sada duh gospođe Ricoletti vreba ulicama i neutaživo je žedan osvete; Holmes i Watson moraju upotrijebiti sve svoje lukavstvo kako bi se suočili s neprijateljem koji, izgleda, dolazi s drugog svijeta. Hoće li otkriti strašnu istinu o Odvratnoj nevjesti? 

U seriji glume Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Amanda Abbington, Rupert Graves, Una Stubbs, Louise Brealey i drugi. Scenarij potpisuju Steven Moffat i Mark Gatiss, a režiju Douglas Mackinnon. Producentica je Sue Vertue.

Repriza slijedi u 23:05 također na HTV2.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!