Sluškinjina priča

17.09.2022.

13:01

Autor: HRT

Ponedjeljak, 26. rujna na Trećem

Ponedjeljak, 26. rujna na Trećem

Foto: Sluškinjina priča / 2. sezona serije

U ponedjeljak, 26. rujna, u 21 sat na Trećem slijedi prvi nastavak druge sezone Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađene dramske serije Sluškinjina priča.  

Radnja druge sezone odvija se u znaku trudnoće Fredove i njezine uporne borbe da svoje nerođeno dijete oslobodi distopijskih užasa Gileada. "Gilead nosiš u sebi", omiljena je uzrečica tete Lydije. U drugoj sezoni Fredova će se zajedno s ostalim likovima suprotstaviti - ili podleći - toj mračnoj istini.

U prvom nastavku Fredova odvaguje posljedice opasne odluke dok je progone uspomene iz njezine osobne prošlosti i iz razdoblja kad su krvoprolića obilježila nastanak Gileada.  

video thumb

U seriji glume Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O-T Fagbenle... Autor Bruce Miller napisao je scenarij prema romanu Margaret Atwood. Redatelj je Mike Barker.

Producenti su Joseph Boccia, Dorothy Fortenberry, Margaret Atwood i Ron Milbauer, a izvršni producenti Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson i Fran Sears. Seriju originalnog naslova The Handmaid's Tale 2 odabrala je Martina Rajšek.      

Galerija
Ponedjeljak, 26. rujna na Trećem   , Foto: Sluškinjina priča/2. sezona serije
Ponedjeljak, 26. rujna na Trećem  , Foto: Sluškinjina priča /2. sezona serije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!