Krimi matineja: Ružmarin i majčina dušica i McDonald i Dodds

17.09.2022.

14:51

Autor: HRT

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: Ružmarin i majčina dušica / serija

U subotu, 24. rujna, u 10 sati na Drugom programu slijedi krimi matineja koju otvara serija Ružmarin i majčina dušica. Potom slijedi i repriza prvoga nastavka serije McDonald i Dodds.  

video thumb

Ružmarin i majčina dušica, serija o dvije zaljubljenice u vrtlarenje koje se nađu upletene u niz ubojstava, snimana je na prekrasnim lokacijama te je puna zabave, humora i napetosti koju će gledatelji dijeliti sa spomenutim prijateljicama dok one otkrivaju strast ne samo prema hortikulturi, već i prema rješavanju zločina.

U prvom nastavku, kad ih spoji fatalna prometna nesreća za koju će Rosemary i Thyme sumnjati da nije nesretan slučaj, strast za rješavanje zločina izložit će ih mnogim neočekivanim opasnostima.

Naslovne uloge tumače Pam Ferris i Felicity Kendal, dok režiju potpisuju Tom Clegg i Brian Farnham

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: Ružmarin i majčina dušica / serija

Nakon nje slijedi i reprizno izdanje prvoga nastavka uzbudljive žanrovske serije McDonald i Dodds, za sve one koje nisu imali priliku prvu epizodu pogledati u sklopu krimi petka na Drugom, emitiranu u večernjem terminu 23. rujna.

U seriji ambiciozna viša inspektorica McDonald zamijenila je opasne londonske ulice promaknućem u slikovitom Bathu. Ta čvrsta i predana policajka rješava slučajeve čistom upornošću. Kad partner više inspektorice McDonald postane tih i skroman prekaljeni narednik Dodds, njezina sušta suprotnost, odmah se zakvače oko različitih pristupa policijskom poslu i životu. No uskoro izgrade energično, zabavno i efikasno partnerstvo otkrivši da će im, kad je u pitanju rješavanje slučajeva, baš te različitosti biti jaka strana. 

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: McDonald i Dodds / serija

U ovoj epizodi muškarac je ustrijeljen u napuštenoj vili jednog od najuglednijih industrijalaca u Bathu, izumitelja Maxtona Crocketta. Novopridošla viša inspektorica McDonald i narednik Dodds raspetljavaju zamršenu mrežu laži dok pokušavaju otkriti ubojicu.

U seriji glume Jason Watkins, Talia Gouveia, James Murray, Jack Riddiford, Pearl Chanda i drugi. Scenarij potpisuje Robert Murphy, a režiju Richard Senior.

Kriminalističke serije originalnog naslova ROSEMARY AND THYME 1 te MCDONALD AND DODDS 1 odabrala je Martina Rajšek.  

Subota, 24. rujna na Drugom

Subota, 24. rujna na Drugom

Foto: McDonald i Dodds / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!