08:50 / 08.04.2021.

Autor: HRT

Tko ubija u Brokenwoodu

Petak, 23. travnja na Drugom

Petak, 23. travnja na Drugom

Foto: Tko ubija u Brokenwoodu / serija

U petak, 23. travnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo 4. epizodu kriminalističke serije Tko ubija u Brokenwoodu (Brokenwood Mysteries 4). 

Petak, 23. travnja na Drugom

Petak, 23. travnja na Drugom

Foto: Tko ubija u Brokenwoodu / serija

Sunset Manor je brokenwoodski dom za stare i nemoćne. Hodnici su zakrčeni hodalicama i šetačima bez cilja. Edward Alderston novi je stanar. Nakon što mu je žena umrla, obitelj je odlučila da će mu ondje biti najbolje s obzirom na to da je njegova Alzheimerova bolest uzela maha. Gđa Marlowe je redovita posjetiteljica doma koja stanare prati na klaviru dok svi zajedno pjevaju. Edwardu, međutim, treba jači saveznik zato što on planira pobjeći. Dapače, bijeg je i uvježbavao; jedini je problem što se plana ne može sjetiti.

No kad u bazenu u susjednoj ulici pronađu muškarca sa samurajskim mačem u leđima, nametne se pitanje gdje je Edward bio u tom trenutku.

Žrtva je Mitch Waterson, bivši financijaš zbog kojeg su milijune izgubili mnogi, a pogotovo stariji ljudi koji su mu povjerili životnu ušteđevinu. Iako krivac, Mitch za to nikad nije odgovarao pa je po svemu sudeći netko odlučio pravdu uzeti u svoje ruke i osvetiti se.

U potrazi za motivom Mike, Kristin i Breen obilaze Sunset Manor. Mnogi štićenici doma bili su žrtve financijskog inženjeringa kojim se bavio Mitch Waterson, a njegova okrutna smrt samo ih je razveselila. Međutim, nije problem samo u tome tko je imao petlju i priliku, još je važnije može li se krivac sjetiti što je učinio.

Uloge tumače Neill Rea (inspektor Mike Shepherd), Fern Sutherland (detektivka Kristin Sims), Nic Sampson (Sam Breen), Christina Ionda (Gina Kadinsky).


Petak, 23. ravnja na Drugom

Petak, 23. ravnja na Drugom

Foto: Tko ubija u Brokenwoodu / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!