Tutankamon

31.01.2023.

07:48

Autor: HRT

Godine 1905. arheologija u Egiptu zabava je za bogataše, dostupna samo aristokratima i tajkunima... osim jedne iznimke, Howarda Cartera. Carter je genijalac i osoba kojoj se čak i stručni arheolozi obraćaju za savjet. Jedna je od njih Maggie Lewis, članica ekipe njujorškoga muzeja Metropolitan. U subotu, 11. veljače na Prvom programu u 17:20 prikazujemo mini seriju Tutankamon. 

Subota, 11. veljače na Prvom

Subota, 11. veljače na Prvom

Foto: Tutankamon / serija

U prvom nastavku Maggie je Carter drag i pokušava ga nagovoriti da se pridruži njezinu iskopu, ali Carter je odlučan ići vlastitim putem. 

U drugom nastavku Maggie pokazuje Carteru posudu od glazirane gline što arheologa pokreće prema nizu otkrića koja upućuju na nešto nevjerojatno. 

Carter postaje uvjeren da postoji kraljevska grobnica koju je povijest zaboravila i koja samo čeka da ju otkriju. Vjeruje da je to grobnica dječaka kralja Tutankhamona, slabo poznata faraona čiju je baštinu zakopalo vrijeme. Maggie smjesta odbacuje Carterove teorije, ali on ih opsesivnom odlučnošću nastoji dokazati...  

Subota, 11. veljače na Prvom

Subota, 11. veljače na Prvom

Foto: Tutankamon / serija

U glavnim su ulogama Max Irons (Howard Carter), Sam Neill (Lord Carnarvon), Amy Wren (Lady Evelyn), Catherine Steadman (Maggie).

Scenarij Guy Burt, režija Peter Webber.

Odabrala je Vesna Karuza Podgorelec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!