Umorstva u Midsomeru

08.02.2023.

14:27

Autor: HRT

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / 18. sezona serije

Prelijep, ali ubojit midsomerski krajolik poprište je šest slučajeva koje u 18. sezoni rješavaju John Barnaby i Charlie Nelson. Viši inspektor Barnaby i narednik Nelson suočavaju se s davno zakopanim tajnama, otkrivaju svijet korupcije i ucjene, te složene zavade iz prošlosti u pitomoj sredini u kojoj ništa nije onakvo kakvim se čini. Treću epizodu spomenute sezone prikazujemo u četvrtak, 9. veljače, na Drugom programu u 14:25.

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / 18. sezona serije

Neil Dudgeon i Gwilym Lee glume višeg inspektora Johna Barnabyja i narednika Charlieja Nelsona, a u ovoj sezoni pridružuje im se nova patologinja dr. Kam Karimore koju glumi Manjinder Virk. U privatnom životu, Barnaby i njegova žena Sara (Fiona Dolman) moraju se snalaziti kao roditelji malene Betty, a tu je i Barnabyjev voljeni ljubimac, pas Sykes.

Umorstva u Midsomeru, jedna od najdugovječnijih britanskih suvremenih kriminalističkih serija, koja je 2017. godine obilježila svoju 20. obljetnicu, popularna je diljem svijeta, kontinuirano bilježi vrlo visoku gledanost i jedan je od najboljih britanskih izvoznih programa.  

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Četvrtak, 9. veljače na Drugom

Foto: Umorstva u Midsomeru / 18. sezona serije

Godine 2014. Umorstva u Midsomeru postala su prva televizijska serija koja je dobila prestižnu nagradu Crime Thriller Award u kategoriji legendi. Nagrada, koju su ranije dobili vrhunski pisci krimića P. D. James, Lee Child, Colin Dexter i Agatha Christie, dodijeljena je seriji kao znak priznanja za doprinos kriminalističkom žanru. 

Scenarij, prema romanima Caroline Graham, napisali su Rachel Cuperman, Sally Griffiths, Paul Logue, Chris Murray, Caleb Ranson, Lisa Holdsworth i Jeff Povey.  

U trećem nastavku u midsomersko selo Burwood Mantle dolazi međunarodno biciklističko natjecanje. Kad vodećeg vozača netko ubije, viši inspektor Barnaby i narednik Nelson nađu se usred nemilosrdnog natjecateljskog svijeta ucjene, korupcije i krvoprolića gdje treba pobijediti pod svaku cijenu.

Gostujući glumci su Edward Akrout (Damien Lamerat), Hari Dhillon (Rece Dexter), Richard Graham (Gerry Bleacher), Joe McGann (Jez Oliver), Tessa Peake-Jones (Mary Appleton), Derek Riddell (Des McCordell), Olivia Vinall (Kim Fosse). Scenarij potpisuje Chris Murray, a režiju Rob Evans.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!