18:09 / 25.04.2021.

Autor: HRT

Velečasni Brown

Nedjelja, 9. svibnja na Drugom

Nedjelja, 9. svibnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 7. sezona

U nedjelju 9. svibnja u 10:05 na Drugom programu HTV-a slijedi 10., posljednja epizoda popularne 7. sezone serije o simpatičnom velečasnom Brownu koji rješava misterije u uspavanom selu Kemblefordu u Cotswoldsu. Brown istražuje zločine na svoj osebujan način, služeći se intuicijom i psihologijom.

Nedjelja, 9. svibnja na Drugom

Nedjelja, 9. svibnja na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 7. sezona

Radnja se odvija u Engleskoj pedesetih, u krajoliku s tu i tamo pokojim selcem, župnom crkvom i s velikim ladanjskim kućama.

U ovoj epizodi naziva Pošteni lopov dom lady Felicije je ugrožen pa je velečasni Brown prisiljen potražiti pomoć od jednog neočekivanog saveznika. Lady Felicia vratila se iz Sjeverne Rodezije kako bi prikupila sredstva nakon teške rudarske nesreće i nevoljko prodaje voljenu ogrlicu, inače bi ostala bez doma svojih predaka, Montaguea. Ogrlica joj je oduzeta tijekom drske pljačke, a glavni su sumnjivci tajanstveni Rus Nikolaj Solovej i njegov pratitelj Jurij Galka.

U seriji BBC-ja glume Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Emer Kenny (Bunty Windermere), Jack Deam (inspektor Mallory), Nancy Carroll (lady Felicia)...

Seriju Father Brown 7 odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!