Velečasni Brown: Posljednja pobožnost

12.03.2023.

12:31

Autor: HRT

Subota, 25. ožujka na Drugom

Subota, 25. ožujka na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

Prekrasni krajolici engleskog ladanja poprište su daljnjeg niza šarmantnih misterija u kojima se i u devetoj sezoni BBC-jeve kriminalističke serije ističe karizmatični velečasni Brown.  

Utemeljena na klasičnom liku iz knjiga GK Chestertona ova serija puna je rustičnih misterija te pršti eskapizmom i uzbudljivošću. 

Subota, 25. ožujka na Drugom

Subota, 25. ožujka na Drugom

Foto: Velečasni Brown / 9. sezona serije

U petom nastavku Ledi Felicia vrati se u Kembleford, sve nezadovoljnija svojim brakom. Velečasni Brown prima posjet kardinala Ratcliffea iz Vatikana, a potom i Flambeaua. Obojica traže tijaru svetog Silvestra, koja je već pola tisućljeća izgubljena, no vjeruje se da se skriva u blizini dvorca Brintley. Glumeći da obilaze moguća mjesta za vjenčanje, ledi Felicia, velečasni Brown i gđa McCarthy infiltriraju se u dvorac i upoznaju njegovu sadašnju vlasnicu ledi Cecily.

Ratcliffe i njegov zaštitar Angelini shvate da se nešto kuha kad pronađu Flambeauov rupčić. Angelini uhvati Flambeaua, ali dobije i više taoca nego što je planirao kad onamo zalutaju i gospođe. U međuvremenu Flambeau otkrije ledi Feliciji da on nije došao zbog tijare, već da je blago koje traži - ona.

Hoće li velečasni Brown pronaći tijaru i spasiti svoga prijatelja-neprijatelja i ostale prijatelje prije nego što bude prekasno?

Peta epizoda na rasporedu je u subotu, 25. ožujka, u 10 sati na Drugom.

U seriji glume Mark Williams (vlč. Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Jack Deam (Mallory), John Burton (Goodfellow), Alex Price (Sid), Emer Kenny (Bunty), Nancy Carroll (ledi Felicia).

Seriju originalnog naziva FATHER BROWN 9 odabrala je Martina Rajšek.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!