Vera

10:27 / 26.04.2022.

Autor: HRT

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Foto: Vera / 5. sezona serije

Neuništiva viša inspektorica Vera Stanhope uhvatit će se u koštac s nizom kompliciranih slučajeva. Prvi nastavak pete sezone popularne kriminalističke serije Vera prikazujemo u nedjelju, 8. svibnja, u 10:55 na Drugom. 

Uz pomoć problematičnog novog narednika Aidena Healyja (Kenny Doughty) istražuje kobni požar u kampu na obali, otkriva 30 godina staru tajnu u starom rudarskom gradiću, prati tragične posljednje mjesece mladića pronađenog na farmi u jami s gnojnicom te otkriva život pun tajni i laži kad se svima drag obiteljski čovjek sunovrati s višekatne garaže.

Napete priče smještene su u fascinantni northumberlandski krajolik, a naglašava ih sjajna gluma Brende Blethyn u ulozi neuredne, ali genijalne detektivke. 

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Foto: Vera / 5. sezona serije

U ovoj epizodi viša inspektorica Vera Stanhope istražuje smrt mlade žene u sumnjivom požaru u kampu na obali.

Vera Stanhope istražuje sumnjivi požar koji je poharao kamp na obali Northumberlanda. Tri su kućice uništene, a u jednoj je nađeno tijelo žene. Vrativši se s vikenda s kćeri Clare, vlasnik kampa Jim Viner posumnja da je žrtva njegova sestra Deena, ali ne može objasniti zašto je bila ondje, a ne u obiteljskoj kući. I dugogodišnji stanar Malcolm otkriva da je njegova kućica izgorjela. 

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Nedjelja, 8. svibnja na Drugom

Foto: Vera / 5. sezona serije

Policijski izvještaj otkriva da je Clarein dečko Ryan sa svojim muškim društvom tulumario blizu kampa nekoliko sati prije nego što je izbio požar. Ali gdje su oni sada? I gdje je Deenina najbolja prijateljica Sally? Kad Vera otkrije da je Deena bila zaključana u kućici, shvati da se ne radi o običnoj nesreći.

U seriji VERA 5 nadahnutoj bestselerima poznate autorice krimića Ann Cleeves glume Brenda Blethyn (viša inspektorica Vera Stanhope), Kenny Doughty (narednik Aiden Healy), Jon Morrison (detektiv Kenny Lockhart), Cush Jumbo (detektivka Bethany Whelan), Kingsley Ben-Adir (patolog Marcus Summer), Riley Jones (detektiv Mark Edwards), Lisa Hammond (Helen Milton), a gostujući glumci su Wayne Foskett (Jim Viner), Katherine Rose Morley (Clare), Dorian Lough (Malcolm Raggert), Elliott James Langridge (Ryan). Scenaristica je Martha Hillier, a redatelj Marek Losey.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!