Viši inspektor Banks

15.09.2023.

21:55

Autor: HRT

Engleskog detektiva višeg inspektora Alana Banksa  gledamo u trima pričama smještenima u gradove i sela Yorkshirea, snimljenima prema romanima Petera Robinsona. Posljednji, treći nastavak četvrte sezone mini-serije prikazujemo, u sklopu Krimi petka, 22. rujna, na Drugom programu u 21:50.

Petak, 22. rujna na Drugom

Petak, 22. rujna na Drugom

Foto: Viši inspektor Banks / 4. sezona serije

Kad u guduri nađu izbodeno tijelo studenta Josha Tatea, istraga ubojstva otkriva da nije bio miran i povučen kao što tvrdi njegov cimer Spencer Foster. Ispostavlja se da je Josh bio zaljubljen u Spencerovu curu Melanie i da je proizvodio ecstasy za vlasnika kluba Liama Fallona. U međuvremenu dolazi bivši ljubavnik inspektorice Morton Martin Hexton tvrdeći da sudjeluje u istrazi u kraju. Kad posumnjaju da je Fallon mogao ubiti Josha, detektivi upadnu u njegov stan i nađu ga teško pretučena. A da bi stvar bila kompliciranija, čini se da ga je prebio Hexton. 

Mortonica mnogo radi kako bi ponovno zadobila Banksovo odobravanje i otkriva da je Hexton biološki otac ubijenog studenta Josha. Ekipa prati bivšeg policajca na tajnome zadatku do kuće Geralda i Elaine Foster, ali prekasno je - Hexton je oteo erotsku plesačicu Melanie. Međutim, kad se njegova žrtva onesvijesti, odvede je u bolnicu gdje ga bivša ljubavnica Helen nađe i uhiti. Što će otkriti o Joshu, Melanie i napadu na vlasnika kluba Liama?

Petak, 22. rujna na Drugom

Petak, 22. rujna na Drugom

Foto: Viši inspektor Banks / 4. sezona serije

U glavnim su ulogama Stephen Tompkinson (viši inspektor Alan Banks), Andrea Lowe (narednica Annie Cabbot) i Caroline Catz (inspektorica Helen Morton). Gostujući glumci su Keith Barron (Arthur Banks), Badria Timimi (dr. Allen), Silas Carson (Raheel Kamel), Ellora Torchia (Nafeesah Kamel), Pushpinda Chani (Bilal Suleman), Michael Jibson (Lewis Hargreaves), Richard Hawley (Geoff Dwyer), Ciara Baxendale (Evie Dwyer). Scenarist je Nicholas Hicks-Beach, a redatelj Craig Pickles.

Proizvodnja: Left Bank Pictures za ITV

Četvrtu sezonu serije Viši inspektor Banks možete pronaći u videoteci naše multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!