Danijela Martinović

28.03.2023.

Zadnja izmjena 10:43

Autor: HRT

Danijela Martinović

Danijela Martinović

Foto: Dario Njavro / HRT

Jedina dama u žiriju "Zvijezde pjevaju" svojom je nježnošću osvojila srca publike ispred malih ekrana. Afirmativnom komunikacijom iz sezone u sezonu ohrabruje natjecatelje, što će, nesumnjivo, činiti i tijekom ovesezonske glazbene avanture.

Danijela Martinović rođena je u Splitu 15. srpnja 1971. Kao pjevačica debtirala je na Splitskom festivalu 1989. s pjesmom "Zumbuli".

Godine 1991. postala je pjevačica grupe Magazin, a s grupom je snimila 3 albuma.

Godine 1996. počinje njezina solokarijera s albumom prvijencem "Zovem te ja", koji u kratkom roku postiže platinastu tiražu. Album "To malo ljubavi" postiže zlatnu i platinastu tiražu u cijeloj regiji, a nastup na Eurosongu 1998. s pjesmom "Neka mi ne svane", gdje osvaja visoko 5. mjesto, ostaje u analima. Naime, pjesma je uvrštena u 10 najboljih pjesama Eurosonga svih vremena po izboru fanova Eurosonga.

Danijelin opus je bogat: dosad je snimila 8 solo i 4 kompilacijska albuma, dobitnica je mnogih nagrada, nagrađivana je u cijeloj regiji. Ušla je u povijest hrvatske diskografije kao najtiražniji izvođač svih vremena.

"Sve generacije uživaju u ovoj emisiji"


Stalna je članica showa Zvijezde pjevaju, a o njemu kaže:

- Uživam raditi u dobroj sinergiji s kolegama, gledati sudionike kako napreduju, dati im poneki savjet i ohrabrenje, a posebno me raduje što ova emisija može okupiti cijelu obitelj ispred ekrana i što sve generacije uživaju u njoj, rekla je Danijela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!