Lovro Juraga i Vjeko Ključarić

23.03.2023.

16:16

Autor: HRT

Lovro i Vjeko

Lovro i Vjeko

Foto: Dario Njavro / HRT

Lovro je dobitnik nagrade Zlatni studio za novo lice i već je u toj emisiji pokazao da zna pjevati. Upravo tim je nastupom oduševio Vjeku, kojeg znamo iz "A strane" i "The Voicea", te su se obojica oduševili kad su čuli da će biti par.

Galerija
Lovro Juraga i Vjeko Ključarić , Foto: Dario Njavro/HRT
Lovro Juraga i Vjeko Ključarić , Foto: Dario Njavro/HRTLovro Juraga i Vjeko Ključarić , Foto: Dario Njavro/HRT

Lovro studira na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu studij glume. U mladosti se puno bavio sportom zbog čega je razvio disciplinu, no već je tijekom osnovne škole svirao klavir i pjevao u zboru.

Nakon toga je pjevao u srednjoškolskim bandovima, ali na razini hobija, pa je s vremenom shvatio da ga ispunjava gluma kojoj se odlučio i posvetiti. Glumio je u brojnim produkcijama, serijama, sinkronizao crtiće, snimao radio drame. No, prava ljubav je kazalište, pa je tako dobio Zlatni studio kao Novo mlado lice u kazalištu i na filmu. 

Vjeko paralelno s glazbom, njeguje i ljubav prema sportu – cable wakeboardingu s kojim se bavio profesionalno do ozlijede koljena.

Prvi demo bend "Šoder" imao je već s 15 godina i s njim je nastupao na brojnim alternativnim festivalima. Nastavio je samostalno s nastupima s kojima osvaja i nagrade. Za gušt nastupa s rock'n roll cover bendom "Open Road" diljem Hrvatske. Godine 2016. plasirao se u drugu sezonu HRT-ovog glazbenog showa "The Voice Croatia" nakon čega počinje solo karijeru te objavljuje niz uspješnih singlova, uključujući i duet s Eni Jurišić. 

U svibnju 2022. Vjekoslav se vjenčao s Eni Jurišić, nakon sedam godina veze koja je započela na "The Voiceu", te s nestrpljenjem iščekuju prinovu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!