Marko Tolja

28.03.2023.

Zadnja izmjena 10:41

Autor: HRT

Marko Tolja

Marko Tolja

Foto: Dario Njavro / HRT

Riječki glazbenik i ove se sezone pridružuje našem tročlanom žiriju u emisiji "Zvjezde pjevaju". Pjevač koji uvijek spremno odgovara na Battifiacine simpatične "provokacije" te jednakom mjerom i uzvraća, svojim realnim komentarima odlično funkcionira kao dio našeg ocjenjivačkog trija.

Marko Tolja rođen je u Rijeci, 3. srpnja 1984., a glazbom se profesionalno bavi od 2006.

Izdao je 7 albuma, a dobitnik je 5 Porina i više festivalskih nagrada: Splitski festival, Zagrebački festival, MIK.

U showu "Zvijezde pjevaju" bio je mentor 4 sezone, a u jednoj sezoni je pobijedio. U istom showu već je četvrtu sezonu član žirija. Natjecao se i pobijedio u showu "Ples sa zvijezdama".

Kao jedan od najdražih nastupa uvijek ističe onaj s Oliverom Dragojevićem u londonskom Royal Albert Hallu. Nastupao je u svim renomiranim koncertnim dvoranama i kazalištima: Vatroslav Lisinski, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka, HNK Split, Kazalište Komedija, HNK Osijek, Ljetna pozornica u Opatiji, INK Pula itd...

Imao je glavnu ulogu u mjuziklu "Za dobra stara vremena", a također se pojavljuje u filmu "Lea i Darija" Branka Ivande za koji je i otpjevao naslovnu pjesmu.

"Kao član žirija nastojim biti pravedan"


- Kao član žirija nastojim biti pravedan. Kako prema natjecateljima tako i prema svom sluhu. Što čujem, to i ocijenim. Najviše sam se fokusirao na to tako da me se ne može "kupiti" samo dobrim scenskim nastupom. Osim toga, bio sam mentor u showu, pa sam upoznat sa svim trikovima. S druge strane, show me jako zabavlja i veselim se svakoj suboti, rekao je Marko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!