Dobra ekonomija - Uvod

27.03.2023.

08:32

Autor: HRT

Najljepše je sjediti u hladu stabla koje ti nisi posadio, načelo je segmenta ekonomije kojim se bavi dokumentarna serija Dobra ekonomija koja propituju trenutačni ekonomski sustav i daje odgovor na pitanje kako da osiguramo održiv, uravnotežen život samima sebi, ali i generacijama koje dolaze nakon nas. 

Dobra ekonomija otvara cijelu tu veliku kutiju okolišnih i društvenih problema koje imamo, ali i daje odgovore kroz neke inovativne poslovne modele.

Objasnio je tako društveni poduzetnik i inovator Teo Petričević, jedan od protagonista serije. Upravo su ti inovativni poslovni modeli, kroz više od 40 protagonista, predstavljeni u šest epizoda dokumentarne serije Dobra ekonomija: Uvod u dobru ekonomiju, Otpad, Turizam, Energetika, Hrana i Graditeljstvo. U četvrtak, 6. travnja na Prvom programu u 21:10 prikazujemo prvu epizodu. 

Četvrtak, 6. travnja na Prvom

Četvrtak, 6. travnja na Prvom

Foto: Dobra ekonomija / dokumentarna serija

Dokumentarna serija otkriva mogućnosti, prilike i načine pravednijeg i kvalitetnijeg života pojedinca i zajednice, odgovarajući na bazična pitanja održivosti društva i okoliša te donoseći primjere dobre i odgovorne prakse i gospodarenja kao odgovore na goruće probleme održivosti ekosustava. Možemo li razvijati odgovornu, solidarnu i pravednu ekonomiju i kako, otkrijte u Dobroj ekonomiji.

Četvrtak, 6. travnja na Prvom

Četvrtak, 6. travnja na Prvom

Foto: Dobra ekonomija / dokumentarna serija

Scenarij i režiju potpisuje Đuro Gavran, montažerka je Nina Velnić, skladatelj Nenad Kovačić, direktor fotografije Damian Nenadić, a producentica Miljenka Čogelja.

Đuro Gavran nagrađivani je redatelj dokumentarnih filmova Jedna od nas, Presuda, 4. 7. i Pisma iz Laayouna. Potpisuje i niz dječjih dokumentarnih filmova u sklopu European Broadcasting Uniona (EBU-a) i vanjski je suradnik HRT-a. 

Produkcija: Pipser za HRT, 2022. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!