11:12 / 03.11.2021.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Dani sjećanja 1991. - prigodni program

Od 14. do 21. studenoga na HRT-u

Od 14. do 21. studenoga na HRT-u

Foto: Dani sjećanja 1991. / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) pripremila je prigodan program "Dani sjećanja 1991." povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Trideset godina nakon tragičnih događaja sjećanje ne blijedi, stoga će HRT u tjednu sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje emitirati potresne, nadahnjujuće i nikad ispričane priče u premijernim dokumentarcima, hrvatskim ratnim filmovima, razgovorima i gostovanjima.

video thumb

Glavni urednik svih televizijskih kanala HTV-a Bruno Kovačević istaknuo je kako je javni servis tijekom posljednjih šest mjeseci intenzivno pripremao program povodom 30. godišnjice herojske bitke za Vukovar.

- Od nedjelje 14.11. do nedjelje 21.11. emitirat ćemo premijerne vrlo potresne dokumentarne filmove. Svaki dan uoči Dnevnika u tom periodu do 18.11. podsjetit ćemo se i posljednjih izvještaja legendarnog Siniše Glavaševića iz Vukovara rekao je, dodajući kako u subotu 20. studenoga gledatelje čeka velika glazbena emisija Kamen puca, pjesma putuje.

Siniša Glavašević

Siniša Glavašević

Foto: Matko Biljak / fotoreporter

Od nedjelje 14. studenog na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 18:57 na rasporedu su Izvješća Siniše Glavaševića. HRT je pripremio nekoliko njegovih najupečatljivijih izvještaja koje je iz groznih, podrumskih uvjeta telefonski slao Hrvatskom radiju i televiziji.

U terminu od 18 sati na HTV1 na rasporedu dokumentarni film Slike rata - Zoran Filipović o poznatom ratnom fotoreporteru i piscu koji je tijekom 90-ih radio za najpoznatiju svjetsku fotoagenciju. Istog dana, u udarnom terminu u 20:10 nakon Dnevnika na programu je dokumentarni film Glavu dole, ruke na leđa koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata s naglaskom na sam pad grada.

Subota, 20. studenoga na Prvom

Subota, 20. studenoga na Prvom

Foto: Dobri duhovi Vukovara / dokumentarni film

U petak 19. studenoga na HTV1 u 20:10 na rasporedu je dokumentarni film Dvije, tri riječi iz Vukovara; omnibus o sudbinama ljudi, hrvatskih civila i branitelja, ubijenih na masovnom stratištu na Ovčari.

U subotu 20. studenog od 20:10 na programu je prigodna glazbena emisija Kamen puca, pjesma putuje naslovljena prema jednom od stihova najpoznatije i najslušanije hrvatske domoljubne pjesme iz 1990-ih, Moje domovine. Istog dana nakon emisije na programu je dokumentarni film Dobri duhovi Vukovara.

Na programu će u tjednu obilježavanja također biti prikazivani i hrvatski igrani filmovi i to General, Živi i mrtvi, Nebo, sateliti, Božić u Beču, Bogorodica, Most na kraju svijeta i ostali.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!