Božić velikih želja

19.12.2022.

Zadnja izmjena 21:05

Autor: HRT

Blagdanski serijal "Božić velikih želja" prikazujemo od ponedjeljka 19. prosinca do petka 23. prosinca na Prvom programu u 20:15. Teme su različite, a povezuje ih božićni ugođaj. Druga emisija na rasporedu je 20. prosinca. 

video thumb

U ovo blagdansko doba više nego ikad vjerujemo u čuda. Ona su itekako moguća ako se samo malo potrudimo. Inspiriraju nas velike i male stvari, pokreću nas, pomažu nam da budemo bolji ljudi. 

Bez inspiracije nema ljubavi, nema sreće, nema glazbe, nema svega onog lijepog. Bez inspiracije ne možemo niti mi biti inspiracija nekom drugom. I ne zaboravite, čime god se bavili i što god radili... možete biti nekome inspiracija. Možete biti tihi popravljači svijeta.

Kako se i nakon 35 godina braka svakodnevnim sitnicama inspiriraju glazbenički par Zorica Kondža i Joško Banov? 

Tko je Jan Šokčević, mladić s autizmom koji je inspirirao i zaokupio glazbenika Damira Urbana.

Odustajanje nije bila opcija za glazbenicu i spisateljicu Anđu Marić koja je nadahnula mnoge oboljele od autoimunih bolesti i njihove obitelji.

Od 19. do 23. prosinca na Prvom

Od 19. do 23. prosinca na Prvom

Foto: Božić velikih želja / HRT

Ni godine, ni boja kože, ni različita vjeroispovijest nisu bile prepreka da se rodi iskreno i neobično prijateljstvo između 64-godišnjeg umirovljenog hrvatskog branitelja Branka Škrtića i 13-godišnjeg dječaka Mahmouda al Fahela iz Sirije, čija je obitelj u Hrvatskoj pronašla svoje mjesto pod suncem.

U emisiji još nastupaju: rehabilitacijska edukatorica Sanja Barić i glazbenik Jure Brkljača.

Voditelji Duško Ćurlić i Zorica Kondža, urednica Maja Tokić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!