Viktor Žmegač - umijeće pisanja, užitak čitanja

20.07.2022.

13:27

Autor: HRT

Viktor Žmegač

Viktor Žmegač

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

U povodu smrti akademika Viktora Žmegača na Prvom programu u 22 sata prikazujemo dokumentarni film Viktor Žmegač - umijeće pisanja, užitak čitanja. Pedesetominutna je to priča autorice Line Kežić o najvećemu hrvatskom germanistu, znanstveniku europskoga ugleda, autoru čije se kulturološke studije prodaju u velikim nakladama, sveučilišnome profesoru koji je naraštaje hrvatskih i njemačkih studenata uputio u dubine njemačke književnosti.  

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Srijeda, 20. srpnja na Prvom

Foto: Viktor Žmegač - umijeće pisanja, užitak čitanja / dokumentarni film

O Viktoru Žmegaču u filmu govore povjesničari književnosti, glazbenici, bivši studenti, prijatelji, vodeći njemački germanisti. Akademik Viktor Žmegač u filmu svira klavir, govori o svojemu djetinjstvu, o obitelji, o knjigama i strasti čitanja.

Scenaristica i redateljica je Lina Kežić, snimatelj Milorad Tapavički, montažerka Nina Koletić, producentica Sanja Knez, a tajnica redatelja Renata Tijanić.

Srijeda, 21. srpnja na Prvom

Srijeda, 21. srpnja na Prvom

Foto: Viktor Žmegač - umijeće pisanja, užitak čitanja / dokumentarni film

Dokumentarni film "Viktor Žmegač – umijeće pisanja, užitak čitanja", snimljen 2017. godine, nalazi se u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!