Jedno djelo: Kristina Marić: Dune - the Desert Planet

25.11.2021.

13:13

Autor: HRT

Ponedjeljak, 6. prosinca na Trećem

Ponedjeljak, 6. prosinca na Trećem

Foto: Jedno djelo / HRT

Emisija Jedno djelo: Kristina Marić: Dune - the Desert Planet na rasporedu je u ponedjeljak 6. prosinca u 21 sat na Trećem programu.  

Boraveći 2019. u gradu Nida, blizu Kurske prevlake između Litve i Rusije, Kristina Marić osmislila je multimedijski postav prezentiran kasnije u zagrebačkoj Galeriji Studentskog centra.

Kako je riječ o neplodnom pustom pješčanom tlu, području najvećih pokretnih dina u Europi, ali i povijesno prijepornom graničnom području između dviju zemalja, umjetnica je preko granice iz jedne države u drugu, u oba smjera, prenijela jednu vrećicu pijeska.

Tim apsurdnim činom, ako ga odmaknemo od lokalnog konteksta, umjetnica se buni protiv svih nametnutih granica i zagovara slobodno preispitivanje zatečenog ustroja stvari.

Redateljice su Ana Marija Habjan i scenaristica Evelina Turković. Montažeri Iva Blašković i Bogdan Tankosić, snimatelj Mario Britvić, a producent Tihomir Štivičić.

Urednici su Evelina Turković i Ana Marija Habjan.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!