Ovoga četvrtka preporučujemo

24.03.2022.

07:36

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Još malo o određenim i neodređenim pridjevima bit će riječi u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

Prošle su pune dvije godine od potresa jačine 5,5 stupnjeva prema Richteru koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb. Oštećeno je oko 25.000 objekata a šteta je procijenjena na oko 80 milijardi kuna. Dosad je obnovljeno vrlo malo objekata a mi vam u emisiji Iskustvo prostora od 10:05 donosimo viziju zagrebačkog središta kako ga vide Maroje Mrduljaš i Pero Vuković, autori knjige Donji Grad – Već sutra, urbanistička studija spekulativnih scenarija radzvoja Donjega Grada u Zagrebu. 

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom "Uvijek Prvi" u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Put pod noge od 12:30 vodimo vas na Inkluzivnu farmu u Hrastovicu kraj Petrinje.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Glazbi s potpisom od 14:05 donosimo kolaž standarda iz bliže i dalje povijesti kantautorske i rock glazbe, rhythm & bluesa, soula, country-rocka i srodnih žanrova. Uz to, otkrivamo i manje poznate dragulje skrivene u brazdama starih i recentnih albuma. Ovoga tjedna slušamo glazbu koju izvode Procol Harum, Syl Johnson, Creedence Clearwater Revival, Leonard Cohen i Billy Swan.

Glazba s potpisom

Glazba s potpisom

Foto: HRT / HRT

Na albumu "Titanic", nizozemski se glazbenik Hans Theessink prisjetio tragične nesreće istoimenog broda. Za emisiju Po vašem izboru od 16:05 pjesme s te ploče autorski je odabrao Tomislav Goluban.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U današnjem Religijskom forumu od 18:05 poslušajte: zašto su Caritasu Sisačke biskupije vlasti Grada Siska zabranile djelovanje u gradskim osnovnim školama. Večeras u Varaždinu u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta premijera predstave 'Kadišl i nebeski putnici'.

Ovaj nesvakidašnji projekt HNK u Varaždinu proistekao je iz istoimenog proznog djela Jasminke Domaš koje govori o stradanjima Židova u Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata, u doba režima NDH. Mešihat islamske zajednice u Hrvatskoj zagrebačkog imama hafiza Aziza Alili proglasio imamom godine.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo premijeru priče Tamare Bakran: Slučajni susret.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15. Večeras donosimo: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za prijavu programa organizacija hrvatske nacionalne manjine u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2022. godinu, a mogu se javiti organizacije hrvatske nacionalne manjine iz 12 europskih država.

Predstavljamo zbornik Muka kao nepresušno nadahnuće kulture - Pasionska baština Sjeverozapadne Hrvatske i Gradišća.

U emisiji najavljujemo 6. Susret Hrvata Južne Amerike u Paragvaju.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 20 sati možete pratiti prijenos dodjele glazbene nagrade Porin koja se održava se u osječkoj dvorani Gradski vrt. Vidjet ćemo sve najbolje od glazbene produkcije protekle godine svih glazbenih žanrova - od rocka, jazza, klasične, do pop i zabavne glazbe.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 20 sati možete pratiti Tribinu Trećeg programa Hrvatskoga radija, koja se emitira se uživo iz HRT-og studija Zvonimir Bajsić. Tema je "Rat u Ukrajini- politički, društveni i kulturno-povijesnih aspekti". Gosti Tribine su Ivana Petrović, Zdravka Zlodi i Davor Ivo Stier. Voditelj je Jakov Blagojević.

Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!